Blog

5 tips om koud loopweer te trotseren

By januari 5, 2017 januari 12th, 2017 No Comments
Alpro-Leiemarathon-blog-lopen-in-de-winter

Je goede voornemen om meer te gaan lopen even uitstellen omdat het koud is? Weg excuus, want met deze 5 tips blijf je deze winter vrolijk doorlopen. Ook als het koud is.

1.    Warm goed op voor je vertrekt

Een goede voorbereiding is alles. Als het koud is, kan je ook perfect je warming up binnen doen. De oefeningen zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt en je spieren warmen worden. Je kan desnoods wat creatiever zijn met je oefeningen: wandel een paar keer de trap op en af, loop een paar rondjes rond de tafel of spring wat op het bed. Probeer het even uit, je zal merken dat je start heel wat soepeler zal verlopen.

2.    Kleed je in laagjes

Warm blijven is voor veel lopers een hele uitdaging. Je wilt niet onderkoeld geraken, maar je wilt ook niet oververhitten. Hoe zorg je voor de perfecte balans? Door je in laagjes te kleden. Als je lichaam op temperatuur is gekomen, kan je altijd een laagje uitdoen. Zorg er wel voor dat je basislaag zweet absorberend is. Vochtige kleding in combinatie met koude zorgt voor een snelle onderkoeling. En als het écht koud is: muts en handschoenen niet vergeten!

3.     Blijf voldoende drinken

Wanneer je koude lucht inademt, droog je sneller uit. Zorg ervoor dat je water mee hebt tijdens je training en drink met kleine slokjes. Ga je voor een langere tijd lopen? Neem dan ook wat energierijke voeding mee zoals een gel, glucose of gedroogde vruchten.

4.    Loop in het begin tegen de wind in

Als je tegen de wind inloopt, heb je een groter koudegevoel. Zorg ervoor dat je op het einde van je training, wanneer je bezweet bent, de wind in de rug hebt. Je lichaamstemperatuur stijgt namelijk wanneer je voortgestuwd wordt door de wind.

5.    Loop zo veel mogelijk overdag

De dagen zijn kort en vaak schiet je energie (en goesting) tekort om na je werk nog te gaan lopen. Probeer gaatjes te vinden over de middag – tijdens je lunchpauze – of in het weekend om je training te voltooien.

Hopelijk kan je met deze 5 tips aan de slag om ook in de winter te gaan lopen. En dan ben je in no-time klaar om mee te lopen met één van onze Alpro Leiemarathon wedstrijden. Blijf wel voldoende zichtbaar in het verkeer: draag een lampje en fluorescerende kledij.

Heb jij nog tips om te lopen in de winter?

Joeri

Joeri

Digital Marketer en Social Traveler. Ik ben dag in dag uit bezig met online marketing en trek na mijn uren maar al te graag mijn loopschoenen aan. Zo veel mogelijk op reis gaan? Check!