Blog

6 tips om te lopen in het donker

By januari 12, 2017 januari 19th, 2017 No Comments
Lopen in het donker

Donkere dagen zijn geen reden om je loopschoenen in de kast te laten staan. Deze 6 tips helpen je op weg – ook in het donker.

1. Zorg dat je opvalt

Misschien wel dé belangrijkste tip van allemaal: zorg dat je goed zichtbaar bent. Kies daarom voor reflecterende hardloopkledij wanneer je in het donker gaat lopen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van lampjes, reflecterende bandjes en fluohesjes. Extra tip: als je een fluohesje gebruikt, zorg er dan voor dat het hesje is gemaakt uit mesh materiaal. De hesjes die in je auto liggen bevatten te veel plastic en zijn niet zo aangenaam om mee te lopen.

2. Loop tegen het verkeer in

Wanneer je op een weg zonder voet- of fietspad loopt, loop je best aan de linkerkant van de weg. Op die manier kan je het verkeer goed zien aankomen en is er ruimte tussen jou en het verkeer dat van achter je komt. Let wel op: kijk nooit direct in de lichtstraal van de koplampen van de auto die afkomt. Het duurt even wanneer je weer gewend bent aan het donker.

3. Loop zonder muziek

Misschien wat saai wanneer je gewoon bent om om tijdens je training naar muziek te luisteren, maar zonder muziek loop je in het donker een pak veiliger. Je hebt in het donker je zintuigen extra hard nodig om auto’s en ander verkeer te horen aankomen.

4. Pas je route aan

Denk goed na waar je wil lopen. Kies voor veilige plaatsen waar regelmatig mensen passeren. Denk maar aan goed verlichte stadsparken of looppistes. Dus laat die bospaden voor wat ze zijn en ga voor een veilige route.

5. Neem je GSM mee

Neem altijd je GSM mee. Mocht er plots iets gebeuren, dan kan je altijd iemand bellen. Meestal passen GSM’s niet in je hardloopkleding, dus koop je best een sportarmband waar je GSM wel in past.

6. Never alone, always together

Waarom ga je niet lopen in groep? Het is sowieso veiliger om met meerdere mensen samen te lopen. Let wel op: wanneer je in groep loopt, loopt de volledige groep best gewoon aan de rechterkant van de weg.

Met deze 6 tips kan je ongetwijfeld met een gerust hart gaan lopen in het donker. Zo ben je zeker en vast klaargestoomd om mee te doen met de Alpro Leiemarathon op 24 september 2017.

Heb jij nog tips om te lopen in het donker? Laat ze gerust weten.

Joeri

Joeri

Digital Marketer en Social Traveler. Ik ben dag in dag uit bezig met online marketing en trek na mijn uren maar al te graag mijn loopschoenen aan. Zo veel mogelijk op reis gaan? Check!