Blog

3 oefeningen voor sterkere benen

By maart 2, 2017 No Comments

Een aantal weken geleden hebben we het gehad over blessures en hoe je die kan voorkomen. Het verstevigen van je spieren was daar een van. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Met deze 3 oefeningen heb je in no-time sterkere benen.

1. Sterkere hamstrings

Lunges zijn oefeningen waarmee je de hamstrings, quadriceps, gluteus en core mee kunt trainen. Bovendien hebben ze ook een versterkend effect op je evenwicht. Je stapt naar voren of naar achteren met één been, waarna je vervolgens met je achterste knie naar de grond zakt. Stap terug en herhaal de oefening met je ander been. Deze oefening kan je intensiever maken door gewichtjes te gebruiken.

2. Soepele knieën

Squats zijn belangrijk voor gezonde knieën. Bovendien maken ze ook je bovenbenen, bilspieren en romp sterker. Net als bij de lunges kan je de oefening intensiever maken door gebruik te maken van gewichtjes.

3. Kuitspieren

Kuitspieren zijn lastig om te trainen. Net als bij buikspieren, hebben kuitspieren een intensieve belasting nodig om sterker te worden. Gelukkig kan je kuitspieroefeningen perfect thuis doen. Denk maar aan traplopen of op je tenen lopen. Of maak gebruik van een muur, zoals in deze video.

Lees meer blogs

Voor we het 2020 uitwuiven nog even dit…

| Blog | No Comments
Version Français en dessous, Englisch version below Best sportieveling, We proberen 2020 zo snel mogelijk te vergeten en kijken hoopvol uit naar 2021. De vaccinaties zijn gestart en met wat…

Een marathonloper rijker

| Blog | No Comments
Zoals de meesten onder jullie weten bestaat onze werkgroep volledig uit lopers. Maar nog niet iedereen hiervan is een marathonloper. Op 1 december 2019 kwam daar nog eentje bij. Davy…
Info voor deelnemers

Info voor de deelnemers #ALM17

| Blog | No Comments
Beste deelnemer Binnen enkele dagen is het zover: je staat aan de start van de Alpro Leiemarathon, Halve Marathon of één van de joggings. We wensen je alvast veel succes…
Joeri

Joeri

Digital Marketer en Social Traveler. Ik ben dag in dag uit bezig met online marketing en trek na mijn uren maar al te graag mijn loopschoenen aan. Zo veel mogelijk op reis gaan? Check!