Blog

Alpro Leiemarathon op de Tinekesrun 2017

By mei 3, 2017 No Comments

Het is stilaan een jaarlijkse traditie aan het worden: de Tinekesrun in Heule.

We hingen Alpro Leiemarathonbanner op en we mengden ons onder de rest van de deelnemers. Er kwamen al snel enkele vragen over ons event, waar we met een grote smile een antwoord op gaven. Nog eens op de foto met Tineke van Heule 2016 en haar eerste eredame en we konden stilletje aan beginnen opwarmen.

4 bestuursleden, 2 wedstrijden

Lies is als eerste aan de beurt, 2 rondjes voor een kleine 5 km

Ondanks onze vurige aanmoedigingen moest ze, na lang aan de leiding gelopen te hebben, het onderspit delven. Ze kwam verdiende als tweede over de aankomst. Het kan niet elke keer prijs. Ze won vorige zondag namelijk in Oostende.

Daarna was het onze beurt. We dachten dat Davy ons al snel zou inhalen en voor de overwinning ging strijden, maar de gewonnen wedstrijd van afgelopen zondag zat nog in de benen. Davy besloot wijselijk wat te temporiseren om zich niet te blesseren en kwam welverdiend als zesde over de meet.

Voor Steven en mezelf ging het allemaal wat minder snel. We kwamen niet in aanmerking voor een podium en besloten van bij het begin het tempo aan te geven voor Laurence, de oudste dochter van Steven. De bedoeling was om aan 10km/u te lopen.

Laurence bleef goed meelopen, zelfs wanneer we het tempo wat verhoogden. De laatste honderden meter legden we er flink de pees op en we kwamen binnen in 49.57.  Met een tijde van 5.25 minuten per km zitten we net boven de 11km/h.

Op naar de volgende!

Geschreven door Filiep.

Joeri

Joeri

Digital Marketer en Social Traveler. Ik ben dag in dag uit bezig met online marketing en trek na mijn uren maar al te graag mijn loopschoenen aan. Zo veel mogelijk op reis gaan? Check!