Blog

Alpro Leiemarathon op Naturaloop Zondag 9 juli

By juli 14, 2017 No Comments

Om 12.30 staan we met zijn vieren klaar om samen richting Zillebeke te rijden. Eenmaal ter plaatse hangen we eerst het spandoek op en ga ik op zoek naar de inschrijvingstafel.

Inschrijven en wat flyers leggen en verdelen: er is nog wel wat tijd te doden tot de start om 14H.

Het wordt met het verstrijken van de tijd steeds warmer en tegen we vertrekken voor de “pride to rail” van 23km staat een loden zon aan de hemel met temperaturen tot 29° in de schaduw. Gelukkig lopen we na enkele honderden meter reeds het bos is waar het onder het bladerdek een stuk aangenamer vertoeven is. Geert en Bert zijn als snel uit ons zicht verdwenen met het vele draaien en keren op de bospaden. In provinciaal domein de Palingbeek lopen we zowat over alle mogelijke paden die er zijn, en steeds als we uit het bos komen slaat de warmte ons in het gezicht. Drinken en afkoelen is de boodschap.

Het tweede deel stuurt ons de Gasthuisbossen in. Na ongeveer 16km speelt een stoot op de knie van enkele dagen me wat parten.

Samen met Steven demp ik het tempo wat om de hartslag onder controle te houden, want met de vele korte hellingen en de warmte gaat deze van beiden cresondo de hoogte in. De laatste kilometers vallen tegen door de steeds meer opspelende kniepijn maar doorbijten is de boodschap en na 2.25H staan we aan de aankomst.

Wat verkoeling zoekend in de schaduw vul ik mijn vocht zoveel mogelijk terug aan. Wat een verkwikkende douche zou moeten zijn val tegen, het water is te warm en in de kleedkamer is als een sauna. Iedereen vlucht na de douche zo snel als mogelijk naar buiten om daar de rest van hun kleren aan te trekken. Toch wel een grappig tafereel.

We groeperen de troepen en drinken nog een glas voor we voldaan terug huiswaarts keren.

Geschreven door Filiep. 

Joeri

Joeri

Digital Marketer en Social Traveler. Ik ben dag in dag uit bezig met online marketing en trek na mijn uren maar al te graag mijn loopschoenen aan. Zo veel mogelijk op reis gaan? Check!