De organisatie

In het voorjaar van 2006 vonden 4 leden van Jogging Club Wevelgem de tijd rijp om ‘hun’ eigen marathon te organiseren. Patrick DoornaertFreddy VanhouckeTimon Dejonghe en Henk Hoorens, samen goed voor meer dan 160 marathons op hun palmares, organiseerden in september 2007 de eerste IPSO LEIEMARATHON.

De eerste editie was een groot succes en kon op meer dan 300 moedige starters rekenen. Freddy, die normaal zijn 100ste marathon zou lopen, mocht door hartproblemen niet meelopen. Hij besloot om als begeleider op een quad de wedstrijd te volgen en kwam tijdens de wedstrijd ten val, waarna hij een week later is overleden. Het verlies was een ware klap voor zijn familie, vrienden en de organisatie. Freddy zal dan ook onze drijfveer blijven om deze marathon te blijven organiseren.

Al snel werd duidelijk dat de Leiemarathon een succes was, en dat er organisatorisch de nodige ondersteuning moest worden gezocht – zowel financieel als organisatorisch.

Om te voldoen aan de groei van het aantal deelnemers, de vraag naar diverse (kortere) afstanden langs het mooie parcours waren we genoodzaakt om het bestuur uit te breiden en te organisatie te professionaliseren.

We houden ons nog steeds aan de initiële waarden die werden gesteld bij de opstart van deze marathon: iedere loper, recreatief of competitief, is voor ons belangrijk. We focussen op het welzijn en het comfort van iedere deelnemer.

Bestuursleden

Timon Alpro Leiemarathon

Timon Dejonghe

Voorzitter

Ik ben mede-oprichter en voorzitter van de Leiemarathon en hou mij bezig met de algemene organisatie en coördinatie van de marathon.

Lies Alpro Leiemarathon

Lies Deruddere

Secretaris

Samen met mijn vader Geert kijk ik voor de jogging. We proberen, naast het parcours, ook te kijken voor een goed verloop van beide wedstrijden en zorgen we ervoor dat de prijsverdeling goed verloopt.

Filiep Vanthournhout

Penningmeester

Lid van het dagelijks bestuur sinds de editie van 2009 tot op heden. Ik neem de financiële taken op mij en verzorg de relaties met de deelnemers.

Stuurgroep

Geert Deruddere

Jogging

Samen met dochter Lies hou ik mij bezig met het goede verloop van de jogging. Dit houdt in dat we een mooi parcours moeten uitstippelen en kijken om de prijsdeling hier vlot voor te laten verlopen.

Steven Warlop

Veiligheid & Parcours

Samen met Kris zorg ik voor het uitstippelen van het parcours en voor de veiligheid van alle lopers. We spreken af met de politie en het Rode Kruis om alles in goede banen te laten leiden.

Kris Maelbrancke

Veiligheid & Parcours

Samen met Steven zorg ik voor het uitstippelen van het parcours en voor de veiligheid van alle lopers. We spreken af met de politie en het Rode Kruis om alles in goede banen te laten leiden.

Davy Stieperaere

Allround medewerker

Ik ben de allround medewerker van de groep. Ik zorg ook voor de aankleding van de start/finishzone.